ibjerget.dk

Shamanistisk Lederuddannelse

SHAMANISTISK LEDERUDDANNELSE 2024 – 2025 PÅ MIDTFYN

Læs om introdag her

1-ÅRIG UDDANNELSE I MAGIENS MANGE ASPEKTER, SHAMANISTISKE VÆRKTØJER OG PERSONLIG VÆKST (FORDELT PÅ 2 SEMESTRE)

Mennesker har siden urtiden beskæftiget sig med magiens væsen og virkninger. Når det er nøglen til indholdet i vores uddannelse, så er fordybelse og åbenhed bundet sammen med både datidens og nutidens viden. Fra de store kulturperioder henter vi materiale, som vi kan omsætte til dyb viden. Fra de dybeste rødder henter vi kraften. Fra de højeste vibrationer henter vi spiritualiteten. Vi forbinder os og lærer at bruge de magiske værktøjer, vi som mennesker har til rådighed, for at kunne opnå vores mål.

Vi underviser og inspirerer i magiske emner, fx hvordan du laver spells, urternes essenser, runernes kraft, naturens kræfter, kraftdyrenes betydning, årstidsfester (sabbats), breathwork, lydhealing, tegneterapier, symbolforståelse, hypnose/trance og meget mere. Undervisningen vil tilrettelægges, så du hele tiden kan tilegne dig din egen unikke måde til at arbejde med magien. Dog arbejder vi kun med hvid magi.

Du vil opleve fællesskab med andre, der har samme interesser, og dermed opbygge venskaber, som kan gro og være inspirerende i al fremtid. Vi bruger naturen omkring os (Tarup-Davinde Naturområde) til at forbinde os med urter og træer og lære om naturkræfterne.

Målgruppe:

Uddannelsen henvender sig til alle, der føler sig tiltrukket af den magiske verden og gerne vil lære at gøre brug af mange forskellige værktøjer. Først når man kender til mange områder af magien, kan man vælge sine personlige favoritter, som man kan tage med sig fra uddannelsen og arbejde med videre.

Undervisningsværktøjerne og praktisk erfaring gennem uddannelsen gør dig til en bedre formidler, underviser, leder af grupper mv. Det er højt specialiseret viden fra erfaringer som lærer og voksenunderviser, fra NLP-formidling og viden om grupper/ledelse fra merkonomuddannelser.

Som terapeut vil der være mange input, du kan bruge direkte i dit terapeutiske arbejde. Du kan få inspirationer til, hvordan du kan udvide dine områder og tilføje nye værktøjer til brug i din klinik.

Personligt vil du opnå styrke, så du bliver i stand til at stå i din egen kraft. Du vil gennem terapeutiske værktøjer lære dig selv, dine svagheder og dine styrker at kende. Uddannelsen indeholder også mange elementer, du kan bruge personligt fx til at blive en god formidler og/eller at kunne stå op for dig selv og gøre dit eget liv mere levende og magisk. Et spændende liv fyldt med magi, eventyr og kraft.

Shamanistiske grundprincipper:

  • at magi er en del af vores inderste væsen og har været det siden urtiden
  • at vi alle er forbundet i en samspil med hinanden, naturen og de spirituelle kræfter, vi kan komme i kontakt med
  • at vi arbejder for det højeste gode, da vi ved, at hvis vi bevidst bruger magien som ondskab mod andre, vender det tilbage til os selv, så vi forpligter os til at anvende magien til det, der gavner både os selv og andre til det højeste gode
  • At være åben over for, hvad der sker omkring os, og at være parat til at indgå i udfordringer og vende dem til løsninger
  • at kunne forstå magiens væsen indebærer fordybelse, koncentration og åbenhed
  • at naturen er en healer, når verden går imod vores forventninger. I sorgprocesser, konflikter, og når følelser som vrede dominerer, så er en tur i skoven eller ved havet den bedste healer for os.

Uddannelsen:

Uddannelsen giver dig et bredt og dybt indblik i, hvordan du kan bruge magiske redskaber i dit liv. Du får en masse kompetencer, og der opstår ofte et særligt fællesskab, som kan have stor værdi i dit liv og til fælles gode.

Uddannelsen er delt i 2 semestre, som hver består af 5 moduler, og hvis du ønsker et diplom, vil der være et sidste modul, hvor du sammen med deltagergruppen får mulighed for at vise, hvad du kan og har lært og (hvis du har deltaget på alle moduler) får udleveret diplom som bevis for, hvad du har lært på uddannelsen. Hvis din øvegruppe er indstillet på at ajourføre dig, kan du være fraværende på højst 1 modul i hele uddannelsen, hvis du ønsker diplom.

Studiet:

Forløbene er bygget op med teori og praksis i en naturlig sammenhæng med de præsenterede emner, som efterfølgende gennemarbejdes praktisk enten enkeltvis eller i grupper.

Der vil tilbydes morgenyoga lørdag og søndag morgener til de morgenfriske.

Der kan være lidt fleksibilitet omkring undervisning i forhold til vejr og andre ting, men grundskabelonen kan se således ud:

Fredag aften:

Undervisning, praktisk øvning eller bål/shamansange/chanting.

Lørdag:

kl. 7.00 Morgenyoga.

Kl. 8.00 Morgenmad.

Kl. 9.00 Undervisning og praktiske øvelser med indlagt kaffe-/tepause.

Kl. 12.00 Frokost.

Kl. 13.30 Undervisning og praktiske øvelser med indlagt kaffe-/tepause.

Kl. 18.00 Aftensmad.

Lørdag aften: Undervisning, praktisk øvning eller bål/shamansange/chanting.

Søndag:

Kl. 7.00 Morgenyoga

Kl. 8.00 morgenmad

Kl. 9.00 Undervisning og praktiske øvelser med indlagt kaffe-/tepause.

Kl. 12.00 Frokost

Kl. 13.30 Undervisning og praktiske øvelser med indlagt kaffe-/tepause.

Kl. ca. 15. Afslutning

Du bliver inddelt i en øvegruppe, der så vidt muligt tilpasses geografisk, og der vil være mindst 1 øvegang mellem hvert modul.

Efter hvert modul vil der blive udleveret øveark til inspiration i øvegruppen, så I frit kan arbejde med materialet.

Der vil blive udleveret mappe og skriftligt materiale efter hvert modul, som kan dække det indhold, der er blevet undervist i, eller supplerende viden.

Værdier:

Vi arbejder ud fra de nævnte Grundprincipper for en shaman. I wicca er der en grundregel, (som er den eneste regel i wicca), der hedder: Gør, hvad du vil, bare det ikke skader andre.

Vi underviser på højt niveau og har derfor specialiserede gæstelærere på nogle af emnerne.

Vi vil gøre vores bedste for, at du kan have et fantastisk og magisk forløb på uddannelsen, som vi også vil kombinere med bål og shamansange, hvis vejr og tidsmæssige forhold kan være med os.

Uddannelsen lægger ikke op til “udenadslære”, men i langt højere grad at få indsigter i både natur, sig selv og de magiske kræfter.

Kompetencemål:

At den studerende vil opnå

  • kendskab til mange forskellige former for magi, tarotkort og symbolforståelse
  • kendskab til magiske værktøjer som fx urter, træer, runer og krystaller mv. og deres magiske anvendelser
  • indsigter i sig selv, gruppeledelse, formidling og kontakt til magiske væsener.
  • erfaringer med brug af lyd, instrumenter, dufte, forskellige terapiformer, krystaller og meget mere – og at kunne anvende fx myter og eventyr til meditationer.
  • erfaringer med alteropsætning og at kunne lede ceremonier.
  • at kunne stå i sin egen kraft gennem den personlige udvikling, der sker, når man arbejder med sig selv, leder en gruppe og formidler til andre.
  • at kunne anvende den magi, der bliver formidlet, både til sig selv og andre.
  • indsigter i og anvendelse af dybe processer i meditation og lydrejser.
  • indsigter i de store kulturer og at kunne anvende dem spirituelt.

Kendskab = at du er orienteret om emnet og kender til eksempler på anvendelse.

Indsigter = at du har lært nogle værdier, som har betydning i livet

Erfaringer = at du har arbejdet med emnet selvstændigt og gjort det til dit eget

Kunne anvende = at kende både viden til og have praktisk erfaring med anvendelse

Praktisk, priser mv.:

Tøj og sko til vejrforholdene, evt. hjemmesko, personlige ting, dyne, hovedpude, lagen, (eller sovepose) tæppe, evt. et skind at sidde/ligge på, og hvis du har en shamantromme, så tag den endelig med.

Huset er mobilfrit område. Vi kommunikerer nærværende med hinanden, naturen og vore guider.

Uddannelsen er delt i 2 semestre, fordi der så er mulighed for fx at tage 1. semester, modulerne 1-5, det første år, og 2. semester, modulerne 6-10, det næste år (eller omvendt), så både økonomi og tid er muligt at blive fordelt. Intentionen er, at begge semestre i fremtiden vil være at finde hvert år.

Hvert modul koster 2.500 kr. Inden for hvert semester af uddannelsen betaler man ved tilmelding første og sidste modul, dvs. 5.000 kr.

Ønsker du diplom på uddannelsen og de ting, du er blevet undervist i, så skal du have det afsluttende modul 11.

Hvis du allerede nu ved, at du vil gennemføre hele uddannelsen, koster et samlet forløb med både 1. og 2. semester 25.000 kr. (+ modul 11, 2.500 kr.), og betaler du det hele ved tilmelding, får du det sidste modul 11 gratis.

OBS.::::TILMELDING SENEST DEN 11. JANUAR 2024, MEN VIL DU SIKRE DIG EN PLADS, SÅ ER DET GODT AT TILMELDE DIG I GOD TID.

Prisen er inkl. primært vegansk/vegetarisk mad, da vi har mulighed for at tilknytte en underviser i vegansk madlavning, som bistår os med den mad, vi laver i fællesskab. Der tilbydes hver lørdag morgenmad, frokost og aftensmad, søndag morgenmad og frokost på hvert modul. Se, hvis ændringer, mere om det på hjemmesiden, (ibjerget.dk/shamanistisk lederuddanelse), som opdateres løbende.

Prisen er inkl. overnatning, hvis man kan sove på madrasser i åben sovesal.

Der kan tilkøbes leje af vores behandlerrum til 200 kr. ekstra pr. modul. Plads til 2 personer.

Tilmelding:

Højst 15 deltagere. Du tilmelder dig med sms på 30297902 eller mail lone.hvid@hotmail.com. Du er først tilmeldt, når du har betalt for første og sidste modul,( 2 x 2.500 = 5.000 kr.) på et semester eller for hele forløbet 25.000 kr., hvor du får modul 11 gratis. Du kan betale kontant, på mobilepay 30297902 eller på bankoverførsel til reg.nr. 2370, kontonr. 0743332806. De øvrige moduler kan betales ved start af hvert nyt modul med 2.500 kr.

Ibjerget som sted:

Se mere om os på hjemmesiden. Adressen er Ibjergvej 12, 5792 Årslev. Der er P-plads på stedet, og hvis det ikke er nok, er der Ibjergparkeringspladsen 400 m fra huset, og en mindre p-plads i skoven tæt på. Hvis du er med offentlig transport, kan vi aftale hentning på Årslev Station.

Vi bor p.t. 4 behandlere/terapeuter på stedet + schæferhunden Gaia og en flok høns i haven.

Vi har 2 badeværelser, og søer i nærheden til de friske, der ikke gider stå i kø til badeværelset. 😉

Der er have med udsigt til sø – og til den anden side til skoven. Der er mulighed for at slå eget telt op på de årstider, hvor man finder det behageligt.

Underviserne:

Lone Hvid, uddannet shaman hos Shamanhulen, præstinde i wicca-gruppen Hvide Ravn, PD i psykologi, Læreruddannet, 3-årig NLP- uddannelse med speciale i formidling og meget mere – se mere under Lone på hjemmesiden.

Niels Boye, uddannet shaman hos Shamanhulen, aktiv deltager i wicca-gruppen Hvide Ravn, friluftsleder og uddannet inden for kommunikation, psykologi og ledelse – se mere under Niels på hjemmesiden.

Gæstelærere:

Tove Nielsen – urter, træer og energier. Tove har udgivet lille bog om urter.

Natasja – er asatroende, viden om Nordisk Mytologi.

Liselotte Flyborg – runer og deres betydning. Liselotte er runeekspert og arbejder også med runesang.

Malene – lyssprog/englesprog. Hun er bare helt fantastisk.

Modulernes indhold:

1. semester:

MODUL 1:

  • Velkomst og udlevering af mapper
  • Præsentationsredskaber til formidling og undervisning
  • Præsentationer
  • Breathwork og hvordan du bruger det aktivt, også i undervisningen
  • Chakraerne, og hvordan man kan aktivere og arbejde med dem
  • Føle aura og mærke psykiske afstande

MODUL 2:

  • Ceremonielle cirkler med stavens eller athamens kraft
  • Magiske beskyttelsesformer
  • Krystaller og sten og deres virkninger
  • Rensninger og kodninger
  • Energier og bevægelse
  • Hypnose-/tranceinduktioner

MODUL 3:

  • Lyde til healing og som del af processer
  • Brug af stemmen som redskab
  • Brug af instrumenter
  • Lydmeditationer
  • Lydkoncert
  • Vølvehealing
  • Lyde og følelser
  • Instrumenters brug til specifikke opgaver

MODUL 4:

  • Runer, betydning og anvendelse (gæstelærer Liselotte)
  • De store kulturer/arketyper/kollektiv bevidsthed – og hvad vi kan bruge det til
  • Nordiske Guder og Gudinder (gæstelærer Natasja)
  • Tarotkort, orakelkort og heksesten
  • Feedback til underviserne.
  • Fremtidens Nøgle

MODUL 5:

  • Alteropsætning
  • Spells
  • Guddommelige påkaldelser
  • Kraftdyrenes betydning
  • De kosmiske love
  • Renselse af alterting og hellige rum
  • Personlig stav
  • Indvielse af personlig stav

2. semester:

MODUL 6:

  • Drømme og deres symboler
  • Tegneterapi
  • Eventyrvisdom
  • Symboler fra naturen
  • Indiansk vision quest

MODUL 7:

  • Skyggesider og arbejdet med dem
  • Underverdenens Rige og deres væsener
  • Oververdenens Rige og deres væsener
  • Screaming
  • Guidet portalrejse

MODUL 8:

  • Astrologisk overblik
  • Fuldmåneceremonier og brug af månens kraft og faser
  • De 8 sabbatter – Årshjulet
  • Englesprog/lyssprog (gæstelærer Malene)
  • Stilhedens væsen og værdien af stilhed
  • Dybe meditationer i naturen og fremkaldelser af naturvæsener

MODUL 9:

  • Præstindens Vej – debat og oplæsninger
  • Humming til hinanden
  • Skyggernes illuminiation
  • Skyggefest – fortæl om og udlev din skygge
  • Fremtidens shamaner og hekse
  • Feedback til underviserne og uddannelsen

Ind imellem krydrer vi med trommer, sang og små overraskelser som input.

Modul 10:

  • Urter, træer, naturens kræfter (gæstelærer Tove)
  • Oplæsning fra bogen Månetræer (endnu ikke udgivet)
  • Dufte, smudge og urter til te
  • De 4 elementer
  • De 4 vindes kraft og styrke
  • Meditationer med elementerne
  • Åben Vision Quest i naturen

MODUL 11:

  • Opsamling på uddannelsens indhold, spørgsmål og svar
  • Forberedelse til indvielser
  • Deltagerne står for ceremonier og gruppeprocesser med eget indhold
  • Feedback til deltagerne
  • Lørdag aften FEST, shamansange, chanting.
  • Guidede indvielsesrejser /individuelle indvielser
  • Portalrejse til Oververdenen
  • Feedback til underviserne
  • Fremtidsmål for fællesskabet
  • Uddeling af diplomer og lykønskninger

DATOER FOR UDDANNELSEN I 2024:

Moduler i 1. semester:

Modul 1: 9-11/8

Modul 2: 30/8 – 1/9

Modul 3: 27-29/9

Modul 4: 25-27/10

Modul 5: 22-24/11

Modul 6: 3-5/1

Modul 7: 7-9/2

Modul 8: 7-9/3

Modul 9: 4-6/4

Modul 10: 2-4/5

Afslutningsmodul 11: 30/5 – 1/6