ibjerget.dk

Arrangementer/kalender

Vi starter noget nyt på Ibjerget.

Der vil fremover være foredrag ca. 1 gang om måneden med meget forskellige emner, men udgangspunktet vil være visdom, selvudvikling og andre spændende emner.

Du kan holde dig opdateret på vores hjemmeside ibjerget.dk – her vil der både være opdaterede foredrag og evt. ændringer. Det vil også blive annonceret på facebookgruppen ibjerget.

Alle foredrag vil foregå på adressen Ibjerget, Ibjergvej 12, 5792 Årslev, som udgangspunkt kl. 19.00, og skulle der ske ændringer, vil det stå i teksten eller opdateret på hjemmesiden. Vi har parkeringspladser på Ibjerget, men skulle der være optaget, er der få hundrede meter herfra Ibjerg-parkeringspladsen, hvor der er masser af pladser.

Første foredrag er det første af 2, så hvis du vil have begge foredrag med, så er det godt at sætte krydser i kalenderen. Pris 100 kr. pr. foredrag /pr. person. inkl. kaffe/te og lidt til ganen. Meget gerne tilmelding som sms på 30297902.

De 2 første foredrag er opdelt i det feminine og det maskuline perspektiv, MEN lad det ikke holde dig tilbage, uanset dit køn, for at deltage i begge. Der er meget, vi kan lære både om os selv og det modsatte køn og hvordan du bedst støtter din partner i hans/hendes udvikling.

Den 24. maj 2023 vil overskriften være

EVENTYRVISDOM 1 – kvindelig udvikling.

Som grundlag vil foredraget handle om folkeeventyr og deres betydning for samfund, opdragelse og personlig udvikling. Eventyrene er nemlig slet ikke lavet for børn, men til voksne. Det vil jeg redegøre for under foredraget.

Der tages denne aften udgangspunkt i det feminine perspektiv i eventyrene Askepot og Rødhætte. Jeg vil også komme ind på forskellen mellem Brdr. Grimms og Charles Perraults udgaver af de samme eventyr.

Kom og oplev de dybere lag i disse gamle historier som i mange generationer er blevet mundtligt overført til den nye generation.

Hvordan kan du bruge denne viden i dit eget liv? Kan vi bruge magien i disse gamle eventyr til visdom om os selv?

Den 31. maj 2023 vil overskriften være

EVENTYRVISDOM 2 – maskulin udvikling.

Folkeeventyrenes betydning har været og er stadig en vigtig oprindelig indsigt om mænds udviklingsfaser. Denne aften har vi fokus på den maskuline udvikling set gennem folkeeventyr og deres dybere betydning.

Udgangspunktet er historien om Jern-Hans, men der kan også indgå andre eventyr omhandlende det maskuline perspektiv.

Det er i høj grad aktuelt at få øje på den visdom, de gamle folkeeventyr indeholder, da rigtigt mange unge drenge og også mange voksne mænd i den grad mangler indsigter i sig selv og det maskuline potentiale, der ligger gemt i eventyr om mænds udvikling. Kom og hør, hvordan du kan bruge det til et nyt perspektiv på det maskuline.

Foredragsholder Lone Hvid er tidligere lærer og højskolelærer. På læreruddannelsen skrev hun hovedopgave i Folkeeventyr i danskfaget, og på sin senere uddannelse, PD i psykologi, skrev hun hovedopgave i Drenges Maskuline Udvikling i Folkeskolen. Det er derfor en af hendes store interesser og dermed vidensområder, som hun vil delagtiggøre jer i.

Der er mulighed for at købe billeder, kunstkort, spirituel roman og andre spirituelle ting på Ibjerget.

Hjertelig velkommen.

På Ibjergets vegne

Niels og Lone

Søndag d. 4. Juni kl. 19.00 Fuldmåneaften på Ibjerget. Nærmere følger.

Mandag d. 3 Juli kl. 19.00 Fuldmåneaften på Ibjerget. Nærmere følger.

Tirsdag d. 1. August kl. 19.00 Fuldmåneaften på Ibjerget. Nærmere følger.

Torsdag d. 31 August kl. 19.00 Fuldmåneaften på Ibjerget. Nærmere følger.

Fredag d. 1. September opstart på Shamanistisk lederuddannelse

Se mere her